Is een elektrische stapelaar een goede investering?

Een elektrische stapelaar is een goede investering als je actief bent in de logistieke sector. Bijvoorbeeld als je beheerder bent van een warehouse, loods of distributiecentrum. De stapelaar is een handige machine, waarmee je snel en efficiënt grote hoeveelheden goederen op pallets kunt verplaatsen. Vooral het elektrische model heeft voordelen waar je eigenlijk niet omheen kunt. In deze blog zetten we de voordelen op een rijtje. 

Haast geluidloos

Een elektrische stapelaar is vrijwel geluidloos. Heftrucks en vooral de bedrijfsvoertuigen die op brandstof rijden, maken een hoop lawaai. Wat vaak niet wenselijk is. Zeker niet als je medewerkers in een afgesloten ruimte werken of als rust geboden is. Elektrische stapelaars worden aangedreven door een haast geluidloze elektromotor en dat zorgt ervoor dat er een prettige werkomgeving ontstaat. De kans op gehoorbeschadiging wordt ook gelijk getackeld en het ziekteverzuim zal dalen. 

Kleine draaicirkel van de elektrische stapelaar 

Een elektrische stapelaar heeft een kleine draaicirkel die sowieso kleiner is dan die van een heftruck of een reachtruck. Daarom is de stapelaar een goede keuze als je bijvoorbeeld in door krappe paden en in kleinere ruimtes moet manoeuvreren. Je kunt stellingen ook dichter op elkaar plaatsen, zodat je bijvoorbeeld net voldoende ruimte hebt om nog een rij stellingen te plaatsen. Op die manier benut je dus optimaal elke beschikbare vierkante centimeter van de omgeving. 

Het is een tijd- en kostenbesparende oplossing

Een elektrische stapelaar is ook een tijd- en kostenbesparende oplossing. Een elektrische stapelaar is wel duurder dan een normale stapelaar, maar met een beetje slim ondernemen verdien je ‘m ook weer terug. Bepaalde processen binnen de logistiek kun je namelijk verbeteren, je kunt de productiviteit van je werknemers verhogen en je kunt het ziekteverzuim terugdringen. Op vrijwel ieder front zijn dus efficiencyslagen te maken die direct of indirect geld opleveren.

Uiteraard moeten de accu’s van een elektrische stapelaar worden opgeladen en dat zorgt voor extra kosten. Maar de kosten zijn te verwaarlozen en vallen in het niet bij wat het oplevert.  Daarnaast wordt het nog interessanter als je als bedrijf zelf energie opwekt. Bijvoorbeeld als je zonnepanelen op het bedrijventerrein hebt laten plaatsen. Het is wel belangrijk om bij de aanschaf van een elektrische stapelaar rekening te houden met de accucapaciteit en om eventueel te kiezen voor bijzondere functies, zoals de snellaadfunctie.

Elektrische stapelaar is een gebruiksvriendelijke machine

Een elektrische stapelaar is ook een gebruiksvriendelijk bedrijfsvoertuig. Ze zijn eenvoudig te bedienen en ze zijn doorgaans voorzien van handige ergonomische bedieningsknoppen in de handgrepen. De stapelaar is ook altijd uitgerust met de nodige veiligheidsmaatregelen, zodat je medewerkers het apparaat veilig kunnen gebruiken. Dat gezegd hebbende is het wel verplicht dat de gebruiker in het bezit is van een erkend certificaat.

De elektrische stapelaar wordt namelijk geclassificeerd als bedrijfsvoertuig en dan is een certificaat verplicht. Met het certificaat is aan te tonen dat de medewerker bekwaam is om met een stapelaar te werken. Certificaten kunnen doorgaans binnen een dag worden behaald en het examen hiervoor kan zelfs op locatie worden afgenomen door erkende leerbedrijven. 

Klik hier voor meer informatie.