Rijles bij Rijschool Dekker

Rijles nemen bij rijschool Dekker, de grootste autorijschool in Eindhoven, is bijna een garantie op succes. Deze rijschool, die ook de oudste rijschool van Nederland is, heeft al zoveel duizenden mensen aan een rijbewijs geholpen. Sinds de oprichting in 1932 is men continu doorgegaan met het opnieuw uitvinden van zichzelf. Een rijles ziet er tegenwoordig dan ook heel anders uit dan vroeger. Toen kreeg iedereen dezelfde lessen. Nu is het halen van een rijbewijs maatwerk, waarbij goed wordt gekeken naar het talent en de mogelijkheden van de cursist. Hierdoor wordt de kans dat je de eerste keer slaagt een stuk groter.

Eerst de theorie, dan rijles in de praktijk

In het verleden was het normaal dat je begon met praktijklessen. De theorie moest je ondertussen thuis leren. Het was de bedoeling dat je, wanneer je klaar was voor het praktijkexamen, ook de theorie voldoende beheerste. Uiteindelijk moest je dan op één dag zowel het theorie- als het praktijkexamen doen. Tegenwoordig krijg je je eerste rijles pas als je het theorie-examen hebt behaald. Je kunt die lessen klassikaal volgen, maar ook online is dat prima te doen. Als je begint met de eerste rijles heb je al zoveel kennis van de theorie, dat je daar tijdens de praktijklessen van profiteert.

2todrive

Een nieuwe manier van het rijbewijs halen is 2todrive. Als jongere van 16,5 jaar mag je al beginnen met de eerste rijles. Na het behalen van de theorie ben je klaar voor het praktijkexamen. Dat kan betekenen dat je je rijbewijs al hebt voordat je 18 jaar bent, de wettelijke leeftijd vanaf welk moment je zelfstandig een auto mag besturen. Deze jonge chauffeurs mogen echter wel rijden, maar alleen onder begeleiding van een ervaren automobilist. Dat is niet altijd leuk, maar je mag wel alvast autorijden.