Voorkom “Check Engine”-signaal met een celfix

Wellicht heeft u nooit eerder van een celfix gehoord. Toch is het zeker binnen de autosport heel normaal om een auto van dit onderdeel te voorzien. Met een celfix wordt de sensor, ook wel de lambdasonde genoemd, bedoeld voor het meten van het aandeel zuurstof in het uitlaatgas. Wanneer de sensor te veel wordt blootgesteld aan het uitlaatgas, zal het lampje bij “Check Engine” in uw dashboard gaan branden. Dit wilt u voorkomen, omdat het in veel gevallen om een vals alarm gaat! Door een celfix in uw auto te plaatsen, zal het lampje in 90% van de gevallen minder snel geactiveerd worden. Mocht het lampje toch oplichten, dan kan het verstandig zijn om uw auto te laten controleren.

Een celfix voor uw auto bestellen

Wilt u ook een celfix in uw auto gebruiken om het “Check Engine”-signaal minder gevoelig te maken? U kunt dit onderdeel heel eenvoudig online bestellen en zelf in uw auto plaatsen. U kunt vanzelfsprekend ook met het onderdeel naar een dealer bij u in de buurt gaan, om het onderdeel aldaar te laten monteren.

De lambdasonde meet een bepaalde lambdawaarde, op basis waarvan het motormanagementsysteem de verhouding tussen de lucht en brandstof aan kan passen. Dit doet het systeem door de brandstofinjectie bij te sturen. Het bijsturen van de brandstofinjectie is mogelijk door de inspuittijd en de injectoren hiervan te veranderen. Veel auto’s die na 2000 in productie genomen zijn, hebben standaard een tweede lambdasonde in hun systeem om nauwkeuriger te meten.