Een sloopauto verkopen: wanneer krijg je hier nu mee te maken en op wat voor manier kun je dit aanpakken? Voor de meeste mensen is de eerste vraag nog wel te beantwoorden, het gaat hierbij om een voertuig dat niet meer door de keuring komt en daarom weg moet. Maar een sloopauto verkopen? Dat is iets waarvan de meesten niet zullen weten hoe ze dit aan moeten pakken. En dat is ook niet zo vreemd, het was ook altijd behoorlijk lastig om dit voor elkaar te krijgen. Met de komst van sloopautoverkopen.com is daar echter verandering in gekomen, de verkoop regelen is nu een fluitje van een cent!

Wanneer is er sprake van een sloopauto verkopen?

Laten we eerst eens kijken naar het eerste punt dat we noemden: wanneer krijg je te maken met een sloopauto verkopen? Het gaat hierbij niet om tweedehands exemplaren die nog weer de weg op kunnen, tenminste, niet zonder dat hier heel veel aan moet gebeuren. Het gaat hierbij om auto’s die:

  • door een ongeval zo beschadigd zijn dat reparatie niet meer mogelijk is
  • dusdanig beschadigd zijn door een ongeval dat repareren financieel gezien niet reëel is
  • niet meer door de keuring komen en waarbij reparatie financieel niet zinvol is

Het eerste punt is logisch, als een voertuig niet meer gerepareerd kan worden wil je deze als sloopauto verkopen. Maar hoe zit dit nu bij de andere twee punten? Reparatie is dan vaak nog wel mogelijk, maar dit pakt door de hoge kosten voor onderdelen en uurloon zo uit dat het niet rendabel is. Een nieuwe wagen kopen is dan voordeliger dan de oude laten repareren. Tenminste, in Nederland. In andere landen liggen de lonen lager en zijn onderdelen voordeliger, waardoor het daar soms nog wel rendabel is om voor reparatie te kiezen. Ga je een dergelijke sloopauto verkopen, dan kan het dus zijn dat deze uiteindelijk bijvoorbeeld ergens in Afrika terecht komt en daar nog een heel leven krijgt.

Verkoop van onderdelen

Maar het kan dus ook zijn dat repareren gewoon helemaal geen optie meer is, omdat de beschadigingen te groot zijn. Ook een dergelijke sloopauto verkopen is mogelijk! Deze zijn vaak namelijk nog interessant vanwege bepaalde onderdelen die goed hergebruikt kunnen worden. Vaak zijn dit onderdelen waar dure en zeldzame stoffen in verwerkt zijn. Onderdelen die voor opkopers interessant zijn, zijn bijvoorbeeld de accu, de motor en de katalysator. Daarnaast kunnen ook de ijzeren onderdelen nog geld opbrengen bij het oud ijzer! Je sloopauto verkopen is dus niet alleen een goede keus omdat jij er op deze manier misschien nog wat geld voor krijgt, je draagt zo ook bij aan een duurzamere wereld. Want ieder onderdeel dat hergebruikt wordt, hoeft immers niet nieuw gemaakt te worden en dat scheelt grondstoffen en uitstoot door productie. Dit is helemaal belangrijk bij zeldzame metalen en andere grondstoffen, die vaak bovendien op een vervuilende manier gewonnen worden. Wil jij nog wat geld krijgen voor je oude wagen en wil je bijdragen aan een milieuvriendelijke verwerking van je auto? Kies dan voor je sloopauto verkopen via sloopautoverkopen.com!