Auto verkopen in een snelle handeling

auto verkopen particulier

Als je toe bent aan het kopen van een nieuwe auto, is de kans groot dat je ook op zoek bent naar de perfecte locatie of koper voor het auto verkopen. De kans is namelijk klein dat je de oude auto wilt bewaren, al zijn er natuurlijk ook altijd verzamelaars die dit wel doen. Wanneer je gaat voor het wagen verkopen, is het handig om dit in verschillende stappen aan te pakken. Zo is het bijvoorbeeld slim om eerst te gaan kijken naar hoe je het wil verkopen. Het verkopen aan een particulier gaat bijvoorbeeld een heel stuk anders dan het inleveren of ruilen van de auto bij een dealer.

Het voorbereiden van de verkoop

Voordat de echte verkoop plaats zal vinden, is het van belang dat je jezelf een beetje informeert over de waarde van de wagen zelf. Dit zal natuurlijk van invloed zijn op de verkoopprijs. De kilometerstand en het jaar waarin de auto gefabriceerd en verkocht zijn, zijn hierbij van belang. Hoe jij met de auto om bent gegaan en de staat waarin de auto zich verkeert op het moment van verkopen, bepaalt in een grote hoeveelheid ook de prijs waarvoor hij verkocht zal kunnen worden. Wanneer je de auto eenmaal te koop hebt gezet, is de kans er ook dat een mogelijke koper een proefrit zal willen maken.

De verkoop van de auto

Als je eenmaal helemaal klaar bent voor het verkopen, en de nieuwe koper is helemaal overtuigd dat dit de auto voor hem of haar is, dan kan er een deal gesloten worden. Door samen in de koopovereenkomst de prijs en andere voorwaarden vast te leggen, weet je zeker dat beide partijen helemaal op de hoogte zijn. In het geval je de auto inlevert bij een dealer, is de kans groot dat deze het formulier en de koopovereenkomst al klaar hebben liggen, en je dit werk dus niet allemaal zelf hoeft te regelen.