De weg op met een spatbord racefiets

spatbord racefiets

Iedereen fietst wel in Nederland, omdat het hier een gewoonte is geworden om te gaan fietsen naar werk of een avondje stappen. Iets teveel bier op? Een fiets terug naar huis kan je erbij helpen. Een leuk weetje is dat Nederland een fietspad van ongeveer 37.000 kilometer kent. Het fietsen in Nederland is daarnaast ook veilig, omdat hier rekening wordt gehouden met fietsers. De fietspaden liggen heel ver van de wegen af, waardoor fietser veilig kunnen fietsen op hun eigen pad. Daarmee wordt Nederland één van de veiligste Fiets Landen ter wereld. Wel is het zo dat als je wilt fietsen dat je dan een veilige fiets nodig hebt.

Het is belangrijk om alle onderdelen van een fiets in orde te hebben zoals een fietsbel, verlichting of spatbord racefiets. Daarnaast is het wettelijk verplicht om een racefiets bel te hebben op de openbare weg. Meeste fietser fietsen daarom niet op de openbare weg maar op speciale fietswegen. 

spatbord racefiets

Vieze kleding tijdens het fietsen voorkom dit!

Als je altijd vieze kleding krijgt tijdens het fietsen dan moet jij een seven kijken naar spatbord racefiets. Deze dingen beschermen je tegen viezigheid die op je kleding komt. Nederland is een land waar er veel regent dus het zal vaak voorkomen dat je vies wordt door modder en vies regenwater. Daarnaast is het aanschaffen van een spatbord niet zo duur. De prijzen hiervoor liggen ongeveer tussen de €10 en €15 euro. Veel mensen claimen dat een spatbord racefiets er niet uitziet, omdat het er niet goed aan ziet. Echte fietsers besteden veel geld aan een mountainbike en dan komt jouw fiets eruit te zien als die van een kind. Daarbij wordt je niet gezien als een serieuze fietser. Ook is een spatbord volgens sommigen overbodig gewicht. Grofweg is het tegen de wielercode in!