Helm kopen? Dit moet je weten.

Bij een helm kopen staat veiligheid en draagcomfort voorop. Een goede motorhelm moet aan allerlei normeringen en veiligheidseisen. Elke helm wordt voor hij verkocht mag worden uitgebreid getest. Check bij je aankoop of de helm die je koopt voldoet aan de Europese eisen om de weg op te kunnen. Daarnaast wil je natuurlijk een helm die bij je past en lekker zit. Weet je niet goed hoe je die vindt en waar je op moet letten? Dat leggen we je in dit artikel uit. Alles wat je moet weten om de juiste helm te vinden vind je hier.

Welke motorhelmen zijn er?

Tegenwoordig is een integraalhelm de meest gangbare standaard voor zowel een scooterrijder als motorreiziger. Van oorsprong een sportieve helm die goed gesloten kan worden en goede bescherming biedt. Hou je van avontuur, kies dan bij helm kopen voor een dual sport-helm waarbij je de voordelen hebt van een integraalhelm en een crosshelm die perfect is als je off road rijdt en een hoop modder en stof tegen komt. Ben je een toerrijder of een pendelaar? Kijk dan bij motorhelm kopen uit naar een integraalhelm of jethelm. Een jethelm is de simpelste helm onder de motorhelmen. Deze helm heeft geen kinstuk wat een voordeel is en ook een nadeel kan zijn. Dat is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Een jethelm past bij elke motor, van scooters, tot choppers en van retro’s tot touring.

Wat is een redelijke prijs bij een bij helm kopen?

De prijzen van motorhelmen lopen ver uiteen. Van een paar tientjes tot een paar duizend euro voor de duurste. Hou rekening met je portemonnee bij het kopen van een helm en realiseer je dat goedkoop vaak duurkoop is voor de lange termijn. Je kunt beter net iets meer investeren zodat je jaren rijplezier hebt met je helm dan besparen op de kwaliteit. Er zijn instapmodellen die heel goed werken. Kijk vooral naar welke helm het beste bij je past. Kies altijd voor een gecertificeerde helm die voldoet aan de vastgestelde eisen zodat je zeker weet dat je verantwoord de weg op gaat. 

Welke materiaalsoorten kan ik kiezen?

Bij helm kopen is de materiaalkeuze bepalend. Werden de eerste helmen van leer gemaakt, met het verkeer van tegenwoordig is dat niet verantwoord meer. Elke helm bevat schokbestendige en absorberende materialen om je te beschermen bij een uitglijder. De materialen van een helm lopen uiteen van polycarbonaat tot carbon. De meeste helmen bevatten glasvezel. De keuze van het materiaal is van invloed op het gewicht, de duurzaamheid en de prijs. Een helm van carbon gaat zo 8 tot 9 jaar mee. Als je een intensieve rijder bent heb je een ander type helm nodig dan wanneer je veel op de weg zit in weer en wind en lange stukken rijdt op hoge snelheid. Iets om mee te nemen in de keuze van het materiaal en soort helm. Kijk ook naar het design dat je gaaf vindt. Een helm kopen is een statement maken.

Klik hier om jouw nieuwe helm direct te bestellen.