Werking van fuseekogels in je auto

Reparatie

Weet jij op welke manier fuseekogels bijdragen aan het gebruiksgemak van een auto? Het gebruik van een auto zou niet mogelijk zijn zonder deze kogels. Toch hebben veel mensen geen idee, wat dit onderdeel is en waarvoor het gebruikt wordt. Wanneer zij hun auto voor de APK-keuring naar een lokale garage brengen, zullen ze (soms onbewust) naar dit onderdeel laten kijken. Mocht er sprake zijn van een ernstige slijtage aan het onderdeel, dan moet deze kogel vervangen worden. Zou dit niet gebeuren, dan kan dit voor gevaarlijke situaties leiden op de weg. In dit artikel lees je meer over de rol en werking van deze kogels binnen je auto.

Fuseekogels

Rol en positie van fuseekogels in auto’s

De fuseekogels dragen bij aan het draaien en sturen van de wielen onder je auto. Om dit te bewerkstelligen, zitten deze kogels verbonden aan het fuseelichaam en de draagarm onder de auto. Beide onderdelen zijn weer een onderdeel van het onderstel van het voertuig. Op het moment dat er speling ontstaat rond deze kogels, kan de auto een bonkend geluid geven. Niet alleen is dit bijzonder storend, ook moet het een signaal zijn om naar je auto te laten kijken. Vaak moet de kogel vervangen worden om het geluid te verhelpen.

autopartsonline.nl

Vervangen van dit onderdeel in je voertuig

Het is niet altijd mogelijk om een dergelijke kogel als los onderdeel te kopen in een webwinkel. Dit komt door het feit, dat de kogel in sommige gevallen aan de draagarm gekoppeld zit. Mocht je een bonkend geluid ervaren, dan zal in zo’n situatie een volledige draagarm vervangen moeten worden om het probleem te verhelpen. Is de kogel wel een los onderdeel van je onderstel? In dat geval kun je een nieuwe kogel online bestellen. Door online onderdelen voor je auto te bestellen, profiteer je vaak van een aanzienlijke korting. Er wordt door autogarages regelmatig een marge over losse onderdelen gerekend.