Beste motor om een bobber te maken

ROOF Boxer V8

Als je hebt besloten om een bobber motor te maken heb je een basismotor nodig. Vanuit de basis kan je namelijk verder werken naar het gewenste resultaat. Het werken naar de beste motor is een process en een hobby van velen. Er zijn  heel veel verschillende merken en dus ook veel verschillende bobber bikes. Voor iedere prijsklassen zit er wel wat tussen, dus ook voor jou. Natuurlijk wil je wel graag weten of er bepaalde goede bobber bikes tussen zetten, en zo ja, welke dit dan zijn. 

Harley Davidson

Harley Davidson is het eerste merk die begon met bobbers. Dit was in de jaren 1920. In deze tijd werd de lagere, kortere Harley motorfiets de voorkeur boven zijn lange, hoge stijl. Eigenaren hebben de populaire roadster vervolgens aangepast met wielen met een kleinere diameter, een ingekort frame en een verkort achtergedeelte. De fietsen zagen er niet alleen maar beter uit, ze presteerden ook nog eens beter. Sindsdien is de bobber dus geboren. 

Kawasaki

Kawasaki motoren hebben een bepaalde uitstraling, heel anders dan de Harley Davidson en veel sportiever. Als je dus van een sportieve uitstraling houdt, is het veel makkelijker om met een Kawasaki te beginnen. Vele kiezen deze motor voor het lichte gewicht en snelheid. Zo kan je een Kawasaki 750cc-motor ook gebruiken om er uiteindelijk een bobber van te maken. Bekijk het namelijk zo, hoe beter de motor, hoe minder je er eigenlijk aan hoeft te veranderen, voornamelijk ook met het design en uitstraling.

Maakt het wat uit?

Je kan er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om de goedkoopste bobber die je kan vinden te kopen. Uiteindelijk verander je namelijk alles aan de motor waardoor je het merk wat het eerst was niet eens meer kan benoemen. Als je namelijk een Harley Davidson hebt gekocht maar er uiteindelijke materialen van andere motoren in stopt, is alleen het design nog van Harley Davidson. Dit is ook niet erg, daarom zijn er ook Bobbers. Dus of je nu de motor gashandvat wilt veranderen naar de beste die er is of de uitlaat naar de mooiste die er is. Uiteindelijk zal de motor aan jouw wensen moeten voldoen en natuurlijk veilig zijn.