Begint jouw fiets ook steeds meer oud en versleten te worden? Heb jij steeds vaker de gedachte: ‘Ik wil van mijn fiets af’. Misschien wordt het dan eens tijd om een nieuwe fiets te kopen. Als je fiets te veel mankementen krijgt wordt het steeds minder leuk om op je fiets te fietsen. Hierdoor kan het fietsen sneller als vervelend ervaren worden. Daarom kan een nieuwe fiets aanschaffen de juiste optie zijn. Wanneer je een nieuwe fiets gaat kopen zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten. Door goed te letten op de volgende punten, zorg jij ervoor dat je geen fouten maakt tijdens je nieuwe aankoop.

Testen, testen, testen…

Wanneer je een nieuwe fiets gaat kopen is een testrit maken misschien wel het allerbelangrijkste punt wat je moet doen. Door een testrit weet je meteen of die nieuwe fiets voor jou ook echt daadwerkelijk lekker en goed fietst. Maak als testrit niet maar een klein rondje op de parkeerplaats, maar probeer wat verder te fietsen. Bij sommige fietsenwinkels is het zelfs mogelijk om een testfiets in te huren. Dit geeft jou de mogelijkheid om de fiets echt te testen in jouw eigen tijd. Houdt het daarnaast niet bij één winkel of bij één fiets. Wanneer je de mogelijkheid hebt om een testrit te maken maak dan ook gebruik van deze mogelijkheid. Test daarom meerdere fietsen, maar bezoek ook meerdere fietsenwinkels om jouw ideale fiets te vinden.

Jouw doelen en wensen

Als je al een beetje een idee hebt waar jouw ideale fiets aan moet voldoen, koop dan geen fiets die niet jouw wensen tegemoet komt. Kijk daarom of de fiets aansluit bij jouw doelen en bestaat uit de accessoires die volgens jou nodig zijn bij een nieuwe fiets. Stel daarnaast ook vragen over de fiets. Extra informatie kan altijd wenselijk zijn bij een nieuwe aankoop. Heb jij op alle punten gelet en het idee dat je jouw ideale fiets hebt gevonden, dan gaat die gedachte: ‘ik wil van mijn fiets af’, zeker weg!