Camper verkopen, eenvoudiger dan verwacht

Camper verkopen wordt nog vaak geassocieerd met lange wachttijden en een uiteindelijke verkoopprijs die lager ligt dan verwacht. Door het groot aanbod is er sprake van sterke concurrentie en werkt dat allemaal door naar verkopers die niet voor de juiste strategie kiezen. Door de aandacht uitsluitend te richten op particuliere kopers wordt er uit het oog verloren dat er nogal wat extra voorzieningen getroffen moeten worden.

Iedereen kijkt uit naar een koopje

Dat moet het uitgangspunt zijn bij camper verkopen en moet daar gericht naartoe worden gewerkt. De prijs-kwaliteit verhouding moet de concurrentie de baas blijven en kan er voor de richtprijs van de camper worden gekeken naar wat anderen voor soortgelijke modellen vragen. Wie het zekere voor het onzekere neemt kan ook een taxatie laten uitvoeren. Daar zijn er uiteraard kosten aan verbonden, maar zijn er dan ook geen twijfels meer over de verkoopprijs. Het taxatierapport kan worden aangeboden aan elke belangstellende. Dat schept al een hoop vertrouwen en zal het onderhandelen eenvoudiger maken bij camper verkopen. Geef bij de advertentie aan dat er nog over de prijs gesproken kan worden. Dat schept een uitnodigende sfeer en zullen er zeker personen op afkomen.

Zorg er dan wel voor dat ze waar voor hun geld krijgen

Niets kan zo lastig uitpakken dan het worden geconfronteerd met personen die erop wijzen dat de aangeboden camper niet aan de verwachtingen voldoet. Met een geldige APK wordt het signaal gegeven dat alles in orde is en kan een inspectierapport van een BOVAG-garage het geheel afronden. Zulke documenten bieden bij camper verkopen de mogelijkheid om tijdens het onderhandelen in een stevige positie te zitten. En wie camper verkopen aan particulieren nogal ingewikkeld vindt, kan altijd stappen naar een opkoper of makelaar. Die beschikken over een netwerk aan potentiële kopers en is er al gauw een belangstellende gevonden die de camper wenst over te nemen.