Het is tegenwoordig ook mogelijk om een occasion te leasen via financial lease. Een auto leasen en dan in het specifiek een occasion biedt veel perspectief voor ondernemers omdat zij nu voor een nog lager bedrag een auto leasen. Logischerwijs is het voordeliger om een tweedehands auto leasen dan een nieuw voortuig. Zoals dit ook het geval is bij het aanschaffen van een occasion in plaats van een gloednieuwe auto. Een occasion leasen kan dus erg aantrekkelijk zijn voor een startende zzp’er of een startende ondernemer die toch graag een representatieve auto rijdt.

Waarom zou je kiezen voor een occasion?

Eigenlijk is er weinig verschil tussen het leasen van een nieuwe auto of het leasen van occasion. Het verschil is dat bij een occasion de auto al wat kilometers op de teller heeft staan en vaak al meerdere eigenaren heeft gehad. Auto’s hebben in hun eerste jaren vaak de hoogste afschrijvingskosten, als jij er dus voor kiest om een occasion te leasen heeft deze de hoogste afschrijvingskosten al gehad. Als tweede eigenaar hoef jij deze hoge afschrijvingskosten dus niet meer te betalen. Dit resulteert dus in een lager vast maandbedrag om te betalen, daarom is het dus voordeliger en aantrekkelijk voor startende ondernemers en startende zzp’ers.

Voordelen van occasion lease

Er zijn vijf verschillende voordelen bij het leasen van occasion. Het eerste voordeel is een lagere bijtelling. Je kan als zakelijke rijder soms ook profiteren van een lagere bijtelling. De bijtelling voor nieuwe auto’s wordt regelmatig verhoogd, maar bij occasions blijft deze altijd gelijk. Het tweede voordeel is een kortere looptijd. Het leasen van een occasion is vaak vanaf 12 maanden. Je hebt je auto door deze kortere looptijd dus ook eerder afbetaald! Ben je de auto beu of heb je beschikking over meer financiële middelen, kun je dus ook sneller een nieuwe leaseauto uitzoeken. Voorderest heb je meer flexibiliteit in het bepalen van de leasetermijn, je kan voordeliger leasen en er is een ruime voorraad aan occasions dus je kunt sneller je auto ophalen!